Saturday, December 4, 2010

ipod touch 4th generation VS Nokia N8

iPod Touch VS. Nokia N8

Saya dalam dilema.

tolong!!!!!!!


(entri ini sangat lari tema.. harap maaf)

21 comments:

Saara said...

Blackberry Bold je la. Terbaik. :D

Izuan senior said...

Aik mr CK, xde bende len ke nak dirisaukan?

Aq rasa better hang tak beli dua2. Sebab sampai UK nnt memg budak first year akan cari punye iphone4 mahupun blackberry. Hang smpai nnt mgkin dah ade Iphone5.Huhu

Nanti sia2 je Ipod dgn Hp Nokia tu. Sabar kan separuh drpd Iman..

p/s: Duit ratus2 pun bleh beli saham akhirat. Haha

Nina Mazlan said...

3310 suda.ngeeee~~ :P

ck azri said...

saara>> tak mampu la nak pakai BB..internet bulanan tu agak mahal..dan BB tanpa internet ibarat tubuh tak bernyawa..hehe

izuan>> banyak sangat benda yang dirisaukan..tapi taksemua tertulis..huhu. itu lah, iphone cadang-cadang nak beli kat uk la insyaAllah.. (cakap macam banyak duit je..haha)
ni sebab bapak nak belanja, jadi kena pilih cepat, kang tawaran tertutup..=)

eh, dengan teknologi macam tu pun boleh buat modal pahala tau..=)

ernaq>> maaf, 3310 tiada dalam senarai pilihan..

Saara said...

Agak la. Kononnya kalau dah pilih satu pakej, internet sepatutnya free & unlimited. Padahal tak free pun.
-_-

Macam ni, baik CK pilih ipod touch. Kalau nak beli phone baru skarang, nanti dalam masa 10 bulan, sampai UK insyaAllah, mesti CK akan beli ipod atau bb. Tukar phone lagi. Membazir. So saya suggest ipod touch. (:

ck azri said...

saara>> agar arr.. cadangan yang baik..sebab apps store dia unlimited kan..boleh slalu update..

Saara said...

A ah. Ipod touch baru ni sangat bagus. Function almost macam phone, cuma call dan sms tak boleh. Email boleh, video call boleh, ada camera, boleh tengok movie, youtube, baca ibook, main game. (Bunyi macam promote je kan)

Apa2 pun, CK fikir la baik2 sebelum buat keputusan. (:

izuan senior said...

Ceh, patutla semangat.

Aku vote ipod touch. Hebat, tahan lasak dan macam-macam bende boleh jadi saham kite dgn adenye ipod touch.

an-nawawi's forty hadiths lu olang mesti download punye ma, free dan ade terjemahan melayu. hadith 40 di tapak tgn. hehe.

Ipod Touch!! apple mantap gile kot walaupun sdikit ngade2.

shikinhssn! said...

ipod touch pastu tambah pulak ada taptap wehhh. memang terbaekkkkk. boleh main dlm kelas dr bano. :DD

ck azri said...

saara>> i've been thinking about that too.. beza cuma tak boleh sms dan buat panggilan je kan.. tq for the suggestion (and promotion..)hehe

izuan>>haha.. kalau duit sendiri gigit kuku je lah nak beli gajet2 ni..apple memang mantap dan daripada yang aku tau, dia memang agak mengada2. Tapi yang paling cool dia punya gyro + accelerometer dan multi tasking ability... bab tu kalah ah nokia. lagging kot touch screen dia.. apa2 pun terima kasih untuk cadangan anda.. =)

oh ya, al-Quran di hujung jari, hadis, kamus, buku2 pdf.. semua di hujung jari anda!

ck azri said...

hehey>> aku boleh practice dan kalahkan ashee... =)

.ekroy. said...

ck rindu anda :)

aku bcakap as pengguna ipod touch 4th generation eh?

fon tunggu smpai UK baru beli baru la der.kalau aku,ipod dulu kot.N8 boleh tunggu.lgpun I've tried N8 kat kedai haritu.xbest coz its too big.but should be fine with you since you're currently using quite a large phone kan?hehe

lgpon kalau ipod touch 4th gen ni,bole nnti kita faceime sama2.hehe. :) bak kata saara,the only function yg takde are massaging and voice call.yang lain semua sama.

-pengguna Ipod Touch 4th Generation-

ck azri said...

ekroy>> dulu saya tertanya2 siapa anda.. sekarang saya rasa anda yorke kan??
wah! anda sudah memilikinya?? maka boleh la face time nanti ye.. insyaAllah.. tu lah.. iPhone 4 sangat mahal jika banding dengan iPod tu kan..nokia tak pernah keluar daripada temanya yang 'bulky' kan..haha.

ok, selaku pemilik iPod 4th gen, saya nak tanya.. 8 gig atau 32??

oh ya, rindu kamu juga..

.ekroy. said...

ha'ah.yorke la :)

yeay.bloeh facetime.haha.

oh between 8 n 32 gig?for that much different in price, 32gb would be it!

plus,as what you said in your previous comment,"agar arr.. cadangan yang baik..sebab apps store dia unlimited kan..boleh slalu update.."

:)

ck azri said...

haha.. ok yorke, insyaAllah kalau aku dapat nanti, kita ber 'facetime'.
nak ber 'BBM' takda BB. haha

Saara said...

Ye ah, CK. Saya memang salesperson Apple software pun. Haha. Seterusnya nak promote macbook pulak. :p

Amboi Yorke, tak sabar2 nak ber-facetime nampak. Haha. Mmg best ke ipod touch? Saya dah berbulan fikir, nak beli the new ipod nano ke ipod touch. Oh, Yorke guna BB jgk? Games tak best mcm iphone kan.

.ekroy. said...

ck : facetime ID saya ada kat fb.tgklah kat situ bila dah dpt ipod nanti eh?oh lupa lak anda tak tau password fb sendiri. :)

saara : ha'ah,pakai torch :)BB user tak main la games.hehe.BB is only for matured ppl.hehe.nano baru is nice.I've tried it at the store. But of course, Ipod Touch is so much better!hehe

ck azri said...

amboi yorke.. awak ada semua gajet.. kalau tak ada semua pun, awak pernah cuba semua..mabruk! haha.

saara, ha, bli la iPod touch, buat geng kat ky..hoho.. im pun ada..

Saara said...

Yorke, saya tak pernah main game BB. Tapi kawan2 suka main, especially Arina Khambari. Word Mole. Hahaha. Nanti nak pegi kedai, try test dua2 dulu, then buat keputusan. :)

CK, Im pun suruh saya beli. Nanti saya boleh facetime dengan dia. CK facetime la dengan...Aziz. Haha.

ck azri said...

aziz?? he got a new one??

Saara said...

Err. That I don't know. Saya tahu dia ada Ipod Touch. Tapi tak sure if it's the new one ke tak.